70 LET STRASTI IN POSLOVNE VIZIJE

Predstavljamo le par zanimivih trenutkov iz zgodovine Smega-a

Rojstvo Elisabeth leta 1955- prvi Smeg štedilnik

1955-Elisabeth

Slabih 8 let kasneje, leta 1963 Smeg na trg plasira prvi pralni stroj imenovan LEDA

1963-Leda

Patent Niagara: Leta 1970 pa Smeg kot prvi proizvajalec proizvede in ponudi širši javnosti pomivalni stroj s kapaciteto 14 pogrinjkov.

1970-Niagara

Seveda pa Smeg ni pozabil tudi na okolje in bil leta 79 tudi sponzor Ferrariju v času, ko je zanj dirkal legendarni Gilles Villeneuve.

Leta 1982 pa Smeg začne z proizvodnjo profesionalnih aparatov za bare, restavracije in hotele.

in divizija Smeg Foodservice je rojena

1982- Smeg Foodservice

Le tri leta kasneje Smeg formulira novo divizijo Smeg Instruments in začne z prizvodnjo aparatov ter pripomočkov za Bolnišnice ter medicinske in zobozdravstvene laboratorije.

1985 Smeg Instruments

Istega leta Smeg obrne nov list pri oblikovanju izdelkov saj se zaveda da potrošniku ni vseeno za vizualno podobo izdelka. Prične sodelovati z različnimi arhitekti kot Guido Canali, Marc Newson, Studio Piano Design,Giancarlo Candeago…

In zvezda je rojena. Leta 1979

Želja, da bi se osvobodili anonimnosti standardnega aparata, vodi Smeg, da ponovno proizvede hladilnik z izrazitim retro dizajnom iz 50. let v sodobnem stilu, kjer barva postane glavni protagonist. iz pisarn Smeg Design se je rodil hladilnik FAB28., ki takoj postane ikona sloga in statusni simbol, priznan po vsem svetu.

Leta 2012 prične Smeg z serijsko proizvodnjo Hladilnika ki jel oblečen v jeans

Leta 2014 ponudi Smeg na trg prve male gospodinjske aparate, inspirirane zaradi velikega uspeha hladilnikov Fab iz 50- ih let, v slogu 50/Style in z njimi obnori svet.