Odličen čokoladni biskvit, ki že vrsto let navdušuje s svojo enostavnostjo in odličnim čokoladnim okusom. Postrezite skupaj z sladoledom za vrhunsko sladko doživetje.
SESTAVINE
150 g masla 230 g kakovostne čokolade, grobo narezane 200 g sladkorja v prahu 3 velika jajca 1 žlička vanilijevega ekstrakta 80 g navadne moke 2 žlici kakava v prahu Ščepec soli 180 g čokoladnih koščkov POSTOPEK 1. V kozici na majhnem/srednjem ognju raztopimo maslo in narezano čokolado. Neprestano mešajte 5 minut. Odstranite z ognja. Prelijte v veliko skledo in pustite, da se ohladi. 2. Pečico predhodno segrejemo na 180°C. Prepričajte se, da je ponev, ki jo uporabljate, rahlo namaščena in primerna za pečico. 3. V čokoladno zmes vmešamo sladkor. Dodajte jajca in vanilijo ter temeljito mešajte, dokler zmes ni gladka in združena. 4. Z žlico vmešajte moko, kakav v prahu in sol. Ko vmešamo, vmešamo še čokoladne koščke. 5. Zmes vlijemo v pripravljeno ponev in pečemo pol ure. Za tekočo sredico pecite 28 minut. Postrezite vroče in uživajte z vaniljevim sladoledom.