Pokrovače, znane po svoji mehki, masleni teksturi, so odlična predjed za vsako priložnost.
SESTAVINE
POSTOPEK
Vsako pokrovačo zavijte v rezino pancete.
V ponvi segrejemo olje in na njem 1 minuto rahlo pražimo česen. V ponev dodamo fižol in jušno osnovo. Zavremo, nato pa zmanjšamo vrelišče. Kuhamo 3 minute, da se fižol segreje in zmehča.
S paličnim mešalnikom zmiksamo do gladke teksture. Začinimo s soljo, poprom in kančkom limoninega soka.
Posebej, na zmernem ognju v posodo damo maslo in rožmarin.
Ko se maslo začne peniti, dodamo pokrovače. Cvremo nekaj minut na vsaki strani, da panceta postane hrustljava.
Žlico fižolovega pireja naložimo na tople krožnike in obložimo s pokrovačami in rožmarinovimi vejicami.
Ponev pristavimo nazaj na ogenj. Dodamo vino in prevremo, dokler se ne zmanjša za polovico. Nato dodamo peteršilj in začinimo s soljo. Z narejeno omako pokapamo pokrovače.
Pa dober tek