fbpx

Sočen steak

Sočen in mehak steak polnega okusa je popolna glavna jed. Pripravljen z česnovim maslom in pečenim krompirjem za gastro doživetje kar pri vas doma.
SESTAVINE

    2 zorjena sirloin steaka, vsak po 200-300 g
    1 žlica rastlinskega olja
    1 žlica masla
    1 strok česna, olupljen
    1 vejica rožmarina

POSTOPEK

Zrezke segrejte na sobno temperaturo vsaj 45 minut pred kuhanjem.
Osušite jih s kuhinjskim papirjem. 
V ponev dodajte olje in prižgite na visoko temperaturo.
Ko je olje vroče, zmanjšajte ogenj in dodajte maslo. Pustite, da se stopi in speni, nato pa zrezke nežno plosko položite v ponev. V ponev potresemo tudi česen in zelišča.
Pecite 1 minuto, nato zrezke obrnite s kleščami. Ponavljajte vsakih 30 sekund do 1 minuto, dokler ne nastane rjava skorja.
Če je na voljo temperaturna sonda, mora biti sredina zrezka 50 °C za rare, 60 °C za srednje pečeno in 70 °C za dobro pečene steake.
Pečene zrezke pustite počivati par minut nato jih začinite s soljo in poprom
Postrezite s pečenim krompirjem.




© 2023 Steelplast. All rights reserved.