Sočen in mehak steak polnega okusa je popolna glavna jed. Pripravljen z česnovim maslom in pečenim krompirjem za gastro doživetje kar pri vas doma.
SESTAVINE 2 zorjena sirloin steaka, vsak po 200-300 g 1 žlica rastlinskega olja 1 žlica masla 1 strok česna, olupljen 1 vejica rožmarina POSTOPEK Zrezke segrejte na sobno temperaturo vsaj 45 minut pred kuhanjem. Osušite jih s kuhinjskim papirjem. V ponev dodajte olje in prižgite na visoko temperaturo. Ko je olje vroče, zmanjšajte ogenj in dodajte maslo. Pustite, da se stopi in speni, nato pa zrezke nežno plosko položite v ponev. V ponev potresemo tudi česen in zelišča. Pecite 1 minuto, nato zrezke obrnite s kleščami. Ponavljajte vsakih 30 sekund do 1 minuto, dokler ne nastane rjava skorja. Če je na voljo temperaturna sonda, mora biti sredina zrezka 50 °C za rare, 60 °C za srednje pečeno in 70 °C za dobro pečene steake. Pečene zrezke pustite počivati par minut nato jih začinite s soljo in poprom Postrezite s pečenim krompirjem.