fbpx

ŠPAGETI Z VONGOLAMI

Recept za okusne špagete z vongolami, peteršiljem in belim vinom:

Sestavine:

  • 500 g špagetov
  • 1000 g svežih vongol (školjk)
  • 4 žlice olivnega olja
  • 3 stroki česna, nasekljani
  • 1 šopek svežega peteršilja, sesekljan
  • 1 skodelica belega vina
  • Sol po okusu
  • Ščepec sveže mletega popra
  • Parmezan (za postrežbo)

Navodila:

  1. Priprava vongol:
  • Vongole dobro operite pod tekočo vodo, da odstranite morebitno umazanijo ali pesek.
  • V večji ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja na srednjem ognju. Dodajte nasekljan česen in pražite, dokler ne postane dišeč, vendar ne porjavi.
  1. Kuhanje špagetov:
  • Medtem v velikem loncu zavrite vodo. Dodajte sol in kuhajte špagete 3 minute manj kot je navedeno na embalaži
  1. Priprava omake:
  • Ko je česen na ponvi dišeč, dodajte sveže vongole. Prelijte jih s preostalim olivnim oljem. Povečajte temperaturo na srednje visoko in pokrijte ponev.
  • Po približno 2 minutah dodajte belo vino. Pokrijte ponev in kuhajte še 5 minut ali dokler se vongole ne odprejo. Neodprte vongole zavržite.
  • Ko so vongole odprte, dodajte sesekljan peteršilj. Začinite s soljo in poprom po okusu. Dobro premešajte.
  1. Končna priprava:
  • Ko so špageti skoraj skuhani, jih odcedite in prenesite v ponev s pripravljeno omako iz vongol.
  • Dobro premešajte, da se špageti enakomerno prekrijejo z omako in kuhajte dokler špageti niso kuhani Al dente
  • Postrezite špagete z vongolami in ponudite zraven sveže nariban parmezan.

Ta recept za špagete z vongolami, peteršiljem in belim vinom je preprost, vendar izjemno okusen. Prepričan sem, da bodo vaši gostje navdušeni nad to jedjo!

© 2023 Steelplast. All rights reserved.