SESTAVINE
1 kg krompirja
5 žlic oljčnega olja
1 glava česna, narezana na stroke z lupino
1 kg T-bone zrezka
1 žlica sesekljanega svežega rožmarina
Za Salso Verde
100 g peteršilja
100g rukole
50 g svežih listov bazilike
25 g listov mete
1 žlica kaper v kisu
1 čajna žlička dijonske gorčice
4 žlice oljčnega olja
POSTOPEK
1. Krompir olupimo in narežemo na 2 cm velike kose. Položite ga v veliko ponev s hladno vodo, dodajte stroke česna, solite z morsko soljo ter zavrite in kuhajte 2 minuti.
2. Odcedite krompir v cedilo in ga v veliki skledi zmešajte s kuhanimi stroki česna in 4 žlicami olivnega olja, solite in dodajte poper.
3. Polažite ga na pekač, obložen z peki papirjem. Damo ga v segreto pečico na 180°C za 25 minut.
4. T-bone premažite z 1 žlico olivnega olja in natrite z soljo in poprom. Zrezek položimo na BBQ ploščo in pečemo 5 minut, obrnemo in pečemo še 5 minut. Vzamemo iz pečice in pustimo počivati.
Salsa Verde
1. Vse sestavine, razen kaper olja in gorčice, sesekljajte. Nato dodajte kapre, gorčico , zmiksajte na koncu dodajte še olivno olje in pomešajte.
Zrezek položite na desko za rezanje in ga narežite na 1 cm debele rezine, ki jih postrezite s pečenim toskanskim krompirjem in svežo salso verde.